På Tybakktoppen får du et av Sørlandets fineste turområder som nabo

Attraktive tomter midt i hjertet av Tromøya

Tybakktoppen ligger sentralt plassert på Tromøya, like ved Tromøybroa. Boligfeltet ligger luftig og fritt, med enkel adkomst både for beboere og besøkende. Beliggenheten like ved kollektivaksen og gode bussforbindelser til og fra Arendal er viktig. Den nye veien fra Krøgenes til nye E18 gjør hverdagen enklere for folk som skal reise til jobb i nabo-kommunene eller lenger. Avstanden fra boligfeltet til Arendal sentrum er ca 7 km, det vil si 10-12 minutter med bil.

Det gode liv på Tromøya

Tromøya har mange kvaliteter. Foruten å være den største øya på Sørlandet, er Tromøya kjent for å være en naturperle av de sjeldne.

Vakker natur og et eldorado av turstier er blant de store skattene du finner på Tromøya.

Godt oppvekstmiljø og et variert servicetilbud er også blant de fine kvalitetene øya har å by på.

Turløype_Gjerstadvannet__Shutterstock-kopi
Little boy aged 8 in forest or park climbing a tree. Little boy is hanging from the branch and laughing at the camera.
Nikon D850.

«Home isn’t a place, its a feeling»

Det som gjør Tromøya til et godt samfunn å bo i er nok de inkluderende verdiene og det gode samholdet som man opplever her. Vi-følelsen preger øyfolket på en god måte. Her har man lang tradisjon for å stille opp for hverandre.

Tromøya har også et meget aktivt og variert idretts- og kulturliv. Mange ildsjeler legger ned en formidabel innsats for å skape gode og attraktive opplevelser for øyas beboere.

Vakker natur

og fantastiske friluftsområder

Hove er en del av  Raet nasjonalpark og er et av Sørlandets mest besøkte friluftslivsområder. Nasjonalparken ligger kun et kvarters gange fra Tybakktoppen. Med sine vakre stier, lune svaberg, flotte sand- og rullesteinstrender får du tilgang til et helt unikt turområde. Kystlandskapet inviterer til aktivitet og naturopplevelser hele året rundt.

RAET_Portalen_P1030435_lav
Dame på Spornes_sommer

Sol, bading og skjærgård

Hoveodden er kjent for sine fantatiske og silkemyke turstier, campingliv, festivaler, sportsarrangementer, leirer og strandliv. Er du av typen som foretrekker fred og ro, er det overrskende enkelt å finne sin egen usjenerte lille solplass. Den kommer med magisk havutsikt.

Dersom du liker mer actionfylte aktiviteter kan vi anbefale et besøk på Canvas Hove. Med sin unike beliggenhet med hav på alle kanter er stedet et fantastisk utgangspunkt for mange typer aktiviteter i og ved sjøen.

Gangavstand og nærhet til en rekke tilbud

Skoler og idrettsanlegg
(Roligheden, ca 1,5 km)

Barnehage

(Tybakken, ca 250 m) 

Attraktive rekreasjonsområder
(Raet nasjonalpark, Hove, Sandum, Gjerstadvannet, Vardåsen (< 2 km) 

Busstopp
langs kollektivaksen på Tromøya, fv. 409

Eksisterende boligområder 

Nærsenter med dagligvare butikk, café, apotek og legekontor
(Tromøytunet, ca 700 m)  

 Tromøy Fritidsforum er et samskapende forum for utvikling av et helhetlig og målrettet fritidstilbud for alle barn og unge på Tromøy.  

Tromøy Frivilligsentral er en ressurs for hele Tromøya gjennom å være en åpen og inkluderende møteplass for samskaping. På nettside finner du bl.a. aktivitetskalender for tromøyfolk, og hva øya ellers har å by på av aktiviteter.